A tamarin Hashajtó lekvár működése

A székrekedés rendkívül kellemetlen állapot, mely miatt számtalan ember szenved nap mint nap. Sokan beszélni sem mernek róla, mert esetleg szégyellik ezt az állapotot, holott ez éppolyan egészségügyi probléma, mint bármely más, így semmi szégyellnivaló nincs benne.

Viszont rendkívül fontos egészségünk szempontjából, hogy mielőbb megszüntessük a szorulást és helyreállítsuk a helyes székletürítést, hiszen minél tovább nem sikerül megszabadulnunk a széklettől, annál komolyabb egészségügyi problémákat idézhet elő ez a kínzó állapot.

A Tamarin lekvár természetes megoldás székrekedés ellen06_szekrekedes

Bár a szorulás ellen mihamarabb fel kell lépni, nem mindegy, hogy mivel tesszük ezt. Ugyanis sok olyan hashajtó készítmény érhető már el, melyek talán megszüntetik a székrekedést, de eközben több kárt okozhatnak, mint hasznot, ráadásul szervezetünk is könnyedén hozzájuk szokhat, így csak tovább fokozzák a szorulás súlyosságát.

Ezért lehetőség szerint ajánlatos természetes hashajtó szereket alkalmazni, melyek gyengéden, ám mégis hatékonyan szüntetik meg a székrekedést és minden vele együtt járó kellemetlen és fájdalmas tünetet.

A Tamarin lekvár éppen ilyen természetes hashajtó készítmény, hiszen csak és kizárólag gyümölcsöket – köztük a tamarint -, fűszereket, illetve szennalevél-port tartalmaz. Mindezeknek köszönhetően olyan értékes hatóanyagok találhatóak meg benne, melyek laxatív hatásúak, s enyhén fokozzák a perisztaltikát is.

A Tamarin lekvárban igen sok antioxidáns hatású vegyület is található, s emellett rendkívül gazdag  ásványi anyagokban is, így jelentős mennyiségű kálium, vas és magnézium is található benne. Ezek mellett pedig bővelkedik C-vitaminban, B-vitaminban és karotinban is.

A Tamarin lekvár hashajtó képességeit azonban leginkább ásványi sóinak, pektinjeinek és borkősav tartalmának köszönheti, melyek által képes növelni a bélben lévő megemésztett anyagok víztartalmát, minek hatására jóval gyorsabban és könnyedebben tudnak kiürülni beleinkből a salakanyagok.

Az egészséges bélműködés helyreállítása

Normális esetben nem is veszünk tudomást beleink mozgásáról, hiszen alapvetően ezt nem érzékeljük, pedig a perisztaltika nélkül  nem ürülhetne ki a megemésztett táplálék. Éppen ezért a székrekedés kezelésében a legfontosabb teendő beleink mozgásának visszaállítása a megfelelő mértékűre.

A lelassult bélmoemesztes-gyomor-belrendszer-mukodeszgás sok minden következménye lehet, de legtöbbször az elégtelen élelmi rost bevitele okozza. Emellett nagy szerepet játszik még a kialakulásában a túl kevés folyadék fogyasztása, a mozgásszegény életmód, valamint a túlzott mértékű stressz is közrejátszhat a renyhe bélmozgás kialakulásában.

Mindezekből következik, hogy a legfontosabb minden esetben az, hogy először igyekezzünk életmódunkon és étkezésünkön változtatni, hiszen sok esetben már ez is elegendő lehet ahhoz, hogy megszüntessük a székrekedés fennállását. Tehát együnk minél több rostban gazdag táplálékot, növeljük a napi folyadékmennyiséget,  mozogjunk minél többet, és vezessük le a stresszt rendszeresen.

Ha azonban ezek hatására sem indul be a normális, egészséges és rendszeres bélmozgás és székletürítés, akkor okvetlenül érdemes valamilyen természetes összetételű hashajtó készítményt is igénybe vennünk.

A Tamarin lekvár összetevői és hashajtó hatása03_tamarine-200g

A Tamarin lekvárban kizárólag természetes eredetű összetevőkgyümölcsök, fűszerek és szennalevél-por – találhatók, minek köszönhetően nem kell semmilyen káros mellékhatástól sem tartanunk alkalmazását követően.

A Tamarin lekvárban jelen lévő rendkívül értékes hatóanyagok természetesen, gyengéden, de mégis roppant hatékonyan képesek beindítani és visszaállítani a bélmozgás egészséges erősségét és ütemét.

A tamarin gyümölcsének hatására jelentősen megnövekszik a megemésztett táplálék víztartalma, ami által a széklet jóval könnyebben és gyorsabban képes távozni a beleinkből. Ez már csak azért is rendkívül fontos tényező, mivel a székrekedés során minél tovább marad a bélrendszerben a salakanyag, annál több vizet veszít, így egyre szárazabbá válik, ami miatt rendkívüli mértékben megnehezül a kiürítés folyamata, ráadásul komoly fájdalmakat is okozhat ez az állapot.

A Tamarin lekvár másik fő összetevője a szennalevél-por, melyet már évezredek óta használ előszeretettel a népi gyógyászat, méghozzá leginkább hashajtásra és béltisztításra. Kiemelt hatóanyagi közé tartoznak az antrakinonok és a flavonok is. Előbbiek erélyes hashajtó, míg utóbbiak erős antioxidáns hatással rendelkeznek.

A szennában találhatóak még csersavak, ásványi anyagok és nyálka is.

A szenna fogyasztásának hatására a bélműködés fokozódik, mely hozzájárul a széklet mielőbbi kiürüléséhez, továbbá puhábbá teszi a székletet is. Olyannyira hatékony hashajtó, hogy előszeretettel alkalmazzák a belek kitisztítására műtétek vagy vastagbéltükrözés előtt.